BETTERAVES AVEC CHÈVRE ET MIEL 1 juli 2017

BIETJES MET GEITENKAAS, KASTEELHONING EN GEROOSTERDE PIJNBOOMPITJES

voorgerecht – 2 pers.

2 gekookte bietjes
1 zacht geitenkaasje
2 eetlepels kasteelhoning
1 handje pijnboompitjes
4 takjes verse tijm

1) Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en gooi daar een handje pijnboompitjes bij.
Gek genoeg is dit het moeilijkste onderdeel van de receptuur: het bruin worden van de nootjes duurt je namelijk te lang, en je wilt onderwijl alvast de bietjes gaan snijden, je appjes checken of iemand bellen.
DOE DIT NIET!
Die pijnboompitjes, in het Italiaans ‘Pinoli’, houden je in de gaten. Zodra je hen de rug toekeert veranderen ze in één klap van frêle witte pitjes in inktzwart verbrande korreltjes. Dan moet je die nogal prijzige pitjes dus wegflikkeren en kun je integraal opnieuw beginnen.
Erbij blijven dus en omroeren met een houten lepel. Wanneer ze de kleur krijgen die je zelf graag zou hebben na een dagje strand, schep je ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk Popla.

2) Snij de bietjes in plakjes van een acht millimeter dik en vlei ze smaakvol neer op een leuk schaaltje.

3) Snij plakjes geitenkaas af en streef naar een Tompouce-achtige opbouw van plakjes biet en plakjes geit. Breng wat goudgele honing aan op de sneeuwitte kaas. Top die af met de zachtbruin geroosterde pinoli.
Strip nu verse tijm van de takjes en sprenkel dat creatief over de compositie.
Op de onderste foto zie je een drietal pijnboompitjes dat wederrechtelijk hun geit hebben verlaten. Laat dit niet gebeuren!

Alvast Bon appétit.

Wijnadvies: goed gekoelde Tulipe sauvignon blanc

 

Meer weten over Chateaukoken?
Cliquez ici en lees alles over dit kasteelkookboek.

Meer hotnews

Blijf au courant!

Op de hoogte blijven van het laatste hotnews over Chateau La Tulipe?
Neem een gratis abo op de Slurp! nieuwsbrief.

Gratis abo