Slurp 90 est arrivé 10 januari 2017

Een winter-Slurp vol bittere koude. Maar vergis u niet: deze aflevering onthult een hartverwarmende manier om de wereld te redden.
Bienvenue in de Slurp van de Hoop!

 

Bevroren druiven

chateau
Het oude kasteel kraakt in de ijzige greep van een winter die de adem doet bevriezen.
Niets roert zich, alle kleur is verschoten.
Koning Winter maakt geen onderscheid; ook een wijnstok van meer dan honderd jaar oud wordt niet ontzien. Bekommerd buigt de wijnboer zich over zijn lievelingen. Zullen zij aan het einde van de winter nog in leven zijn?
ochtend
Maar wie richten daar hun frêle kopjes omhoog uit de vorstkristallen?

 

bloem
Precies! Dwars door sneeuw en ijs bloeit ongeknakt de bloem der hoop.
Het ijs zal smelten en de wijngaard zal ontluiken.

Verder lezen? Cliquez ici


Het beest van Parijs

Een bevriende sterrenkok had ons getipt: ‘Ben je in Parijs, ga dan eten bij Stéphane. Een beest van een vent, maar, Mon Dieu, wat kan die gast koken!’

We checkten Stéphanes site en lazen dit: ‘In 2004 kocht ik een oude Baskische bistro. Ik ben Bask en die rauwe Baskische charme, daar hou ik van, daar heb ik niks aan veranderd. Met goede smaak wil ik niks te maken hebben. Ik wil een vrije, onafhankelijke, creatieve keuken met alleen de lekkerste gerechten van de beste, verse producten.’
Nou, bij zo’n man wil je dus eten.

 

parijs
Als je naar Parijs gaat, HOOP je op dit…Maar het wordt natuurlijk dit.

Verder lezen? Cliquez ici


 

Meer hotnews

Blijf au courant!

Op de hoogte blijven van het laatste hotnews over Chateau La Tulipe?
Neem een gratis abo op de Slurp! nieuwsbrief.

Gratis abo