Dos de Saumon au four 3 november 2017

Zalmrug uit de oven met citroen, limoen en ansjovis

Lunch (of hoofdgerecht) voor 9 personen
Supermakkelijk en doodsimpel; met weinig moeite zet je een knaller op tafel.

1 bio-zalmrug
1 limoen
1 citroen
9 ansjovisjes
olijfolie
cherrytomaatjes
2 ons garnalen

Trek de bakplaat uit de oven en bedek die met alufolie.
Verwarm de oven voor op 185 ºC.
Snij het vel van de zalm en leg haar op de bakplaat.
Leg daar om en om schijfjes limoen en schijfjes citroen op.
Maak daaromheen een compositie met 9 ansjovisjes.
Druppel er wat olijfolie overheen en schuif de zalm in haar laatste rustplaats.

Max 20 minuten in de oven laten, zodat de zalm van buiten gaar is, maar van binnen nog mals. Leg haar op een fraaie schaal en versier die met de garnaaltjes, blaadjes basilicum, een enkel bloemetje uit de tuin, of wat je verder nog tegenkomt.

Deze zalmrug is tevens een perfect hoofdgerecht.

Wijntip:
Deze zalm wil maar één ding: heerlijk zwemmen in een sappige Rosé La Tulipe.


Meer weten over Chateaukoken voor iedereen? Cliquez ici.


Chateaukoken voor Iedereen. Ilja Gort & Caroline d’Hollosy. © 2017. Slurp Publishers. 352 pagina’s. €24,95.

Verkrijgbaar bij de boekhandel, of bestel online: ici via bol.com of ici via bruna.nl


BewarenBewaren

BewarenBewaren

Meer hotnews

Blijf au courant!

Op de hoogte blijven van het laatste hotnews over Chateau La Tulipe?
Neem een gratis abo op de Slurp! nieuwsbrief.

Gratis abo