Chateaukoken voor iedereen

Chateaukoken voor iedereen

Ilja Gort en zijn wijnboerenminnares Caroline d’Hollosy wonen in hun wijnkasteel in Zuidwest-Frankrijk.

Met plezier koken zij dagelijks op hun eigen-wijze wijze. ‘Chateaukoken’: veel vis, verse groenten, weinig vlees en veel genieten in een woest romantische omgeving met goede wijn. Maar je hoeft niet in een wijnkasteel te wonen om lekker en gezond te eten, iedereen kan chateaukoken. Dat namelijk ook ‘als je drie hoog achter woont. Het gaat erom dat je de tijd neemt om verse ingrediënten te kopen, daar iets moois van te maken en daar bewust van te genieten.
“Ons boek staat vol gerechten die er fantastisch uitzien, maar die je makkelijk zelf thuis kan maken.We willen vooral laten zien dat het leuk is om samen te koken en de tijd te nemen om daarvan te genieten. Als je dit kookboek ter harte neemt, verandert het je leven. Of in ieder geval je eetgewoonten.”

Chateaukoken is levensgenieten

Levensgenieten is niet alles naar binnen scholven wat onder handbereik komt. Levensgenieten doe je niet door dikke plakken ganzenlever of reuzenpunten appeltaart met slagroom naar binnen te werken. Levensgenieten doe je door lang en gelukkig te leven. En lang en gelukkig leven doe je door lekker en gezond te eten.
Dit lijkt haaks te staan op de onverzadigbare eet- en drinklust waarmee de wijnboer en zijn minnares zijn geslagen, maar toch kan het.
“Om te zorgen dat we niet tonnetjerond worden, hanteren we een paar simpele, doch doeltreffende leefregels waarmee we drie keer per dag tafelvullend kunnen schransen zonder ook maar een grammetje aan te komen.”

Met deze 352 pagina’s vol rijk gedekte tafels en watertandend lekkere recepten die je makkelijk zelf kan maken, woon je in een wijnchateau en geniet je van het Franse leven als Gort in Frankrijk.

Bekijk ici wat recepten.

Allez, à l’attaque! Riemen los!

Dit eigenzinnige chateaukookboek is verkrijgbaar bij je lokale boekhandel, ook online.
Bestel een gesigneerd exemplaar in de Slurpshop.

€15,-