Romans

Nieuwe roman: Bed en Breakfast

Nieuwe roman: Bed en Breakfast

De opvolger van Godendrank

Ilja Gort raakte in de ban van zijn eigen hoofdpersoon: Abel, de warhoofdige held uit zijn bestseller Godendrank.
In Bed en Breakfast begint Abel met
zijn vrouw Angela een B&B op hun Zuid-­Franse wijndomein. Maar natuurlijk gaat dat niet van een leien dakje. Een televisie­ploeg met een dubbele agenda wil daar een reality soap van maken, waarna Abel en Angela worden over­rompeld door gasten die het bloed
onder hun nagels vandaan halen.
Als Abels heimelijke verzet de spuigaten uitloopt, is er geen weg terug: om hun wijndomein van de ondergang te redden moet hij in zee met een onvoorspelbare Franse klusjesman en een Brabantse drugsbaron. 

Bed en Breakfast is het hilarische vervolg op Godendrank, maar uitstekend zonder enige voorkennis te lezen.

Verschenen op 9 februari 2021.

Meer info cliquez ici.

 

Godendrank

Godendrank

Met veel humor beschrijft Gort de avonturen van dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela die hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen. Ze worden getroffen door bizarre tegenslagen en Abel besluit wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheut geestverruiming. Daarmee kruisen ze het pad van lieden die het niet zo nauw nemen met de wet, hetgeen leidt tot hilarische gebeurtenissen en een spetterende ontknoping.

VERSCHENEN IN APRIL 2020

Verkrijgbaar bij je lokale boekhandel, ook voor online. Gesigneerde exemplaren ici in de Slurpshop.

Meer info: cliquez ici.

De druivenfluisteraar

De druivenfluisteraar

Janty is een anti-held. Zijn bestaan wordt gevuld door zijn eenzame werk in de wijngaard. Met een beschouwende blik vertaalt hij alles wat hij ziet, naar het leven tussen de druiven. Dankzij zijn bijzondere gave sluit hij vriendschap met een truffelvarken en redt dat van de slager.
Dit vormt het startschot voor een roadtrip waarin Janty en zijn varken Bellefleur, op de vlucht in een oude eend door Frankrijk en Italië, verzeild raken in bizarre situaties. De ontdekking van een grootschalige fraude met valse truffels leidt uiteindelijk tot een verrassende confrontatie met de Italiaanse maffia.

Deze nieuwe roman speelt zich dit keer niet alleen af in Frankrijk, maar halverwege verplaatst het verhaal zich naar Piemonte, Italië. Mijn ervaringen in het verwoestend mooie land heb ik verwerkt in deze geestige, maar ook spannende roman.

Het boek krijgt alom lovende recensies en kwam van niets op 26 binnen in de Bestseller top 60. Een maand na verschijnen beleefde het al de derde druk.
‘Mijn beste boek tot nu toe!’ hoor ik mijzelf vinden. Maar het kan zijn dat schrijvers dat altijd vinden.

Voor de liefhebbers van Frankrijkromans is dit een absolute Must read.

Verscheen in 2019.
Verkrijgbaar in de boekwinkel en online. Of bestel een gesigneerd exemplaar in de SlurpShop.
Ook beschikbaar als e-book (zoek op 9789082958706 bij een internetboekhandel naar keuze).

Meer info en vlogs: cliquez ici

De vulkaan

De vulkaan

Na jaren van armoede erft wijnliefhebber Emile onverwacht een wijndomein in een slaperig Frans dorpje. Tegen alle verwachting in blijkt hij over een opmerkelijk creatief ondernemerschap te beschikken. Emile wordt burgemeester van het dorp en bouwt dat, dankzij de ontdekking van een slapende vulkaan, uit tot een toeristisch attractie van formaat. Hierdoor moet hij steeds vaker de afweging maken tussen zijn liefde voor traditie of klinkende munt. Als de situatie tenslotte volledig uit de hand loopt en hij met zijn rug tegen de muur staat, moet hij kiezen: nationaal succes, of de rode knop indrukken?

Verscheen in 2018.
Verkrijgbaar bij je lokale boekwinkel, ook online.
Of bestel een gesigneerd exemplaar in de Slurpshop.

Meer info: cliquez ici.

Ook als e-book verkrijgbaar: zoek op ISBN 9789082701531 bij een boekhandel naar keuze.

De geluksvogel

De geluksvogel

Harold Wechter is een Nederlandse reclameman die een wijnchateau in Frankrijk heeft gekocht. Hij komt in contact met Régis, een door en door Franse wijnboer wiens zaken niet al te best gaan. Harold adviseert Régis een ‘Camping à la ferme’ te beginnen. Hiermee ontketent hij een onstuitbare reeks voorvallen die op de camping op het zinderende Zuid-Franse platteland tot bizarre situaties leidt.

Een advocatenkantoor wordt met kettingzagen het bos ingestuurd, Hollandse naaktlopers biodansen in het maanlicht, een belastinginspecteur krijgt te maken met een verrassende vorm van biologische oorlogsvoering en een druivenfluisteraar zoekt de mysterieuze wijngaard met merlotdruiven van verwoestend lekkere kwaliteit.

Verschenen in 2013; gebaseerd op Het Merlot Mysterie (2008); 3e druk in 2018, met nieuwe omslag.

Verkrijgbaar bij je lokale boekwinkel, ook online.
Of bestel een gesigneerd exemplaar in de Slurpshop.
Ook als e-book verkrijgbaar: zoek op ISBN 9789082522075 bij een internetboekhandel naar keuze.

…………………………………………………………………………….

Attentie

Het Merlot Mysterie was mijn eerste roman. Ik heb hem in 2003 met veel plezier geschreven waarbij ik regelmatig hardop in de lach schoot vanwege de capriolen die ik mijn held Régis liet beleven.

Toen er vijf jaar later een herdruk moest komen, vroeg toenmalige uitgever A.W. Bruna of ik nog correcties wilde aanbrengen. Daartoe heb ik het boek herlezen en ik ben geschrokken. In mijn jongehonden-enthousiasme had ik sommige gebeurtenissen te zwaar aangezet, terwijl anderzijds een aantal in het verhaal verscholen pareltjes onderbelicht bleven.

De lente van 2013 heb ik gebruikt om dit boek integraal opnieuw te schrijven.

De veranderingen, met name in de plot, zijn zo ingrijpend dat de uitgever besloot dat het boek een nieuwe titel behoefde. Verheugend, want dat stelde mij in staat meer reliëf te geven aan de hoofdrolspeler. Een man waar ik gaandeweg steeds meer van ben gaan houden. Omdat ik eigenlijk zou willen zijn als hij.

Ilja Gort, Saint-Romain-La-Virvée, mei 2013

De vrouwenslagerij

De vrouwenslagerij

Niet tevreden met de eerste versie van De Vrouwenslagerij, schreef Ilja Gort zijn roman van A tot Z opnieuw.

In het Franse dorpje Salves in het hooggebergte van de Pyreneeën is een slagerij. De dorpsbewoners komen graag in de winkel van Guy Chevalier en zijn dochter Bernadette. Niet alleen vanwege de kwaliteit van het vlees, maar ook voor een praatje en de laatste roddels. Als Guy onverwacht sterft nemen Bernadette en haar man Bruno de zaak over. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor Bernadette, Bruno en alle inwoners van Salves.

Op Roald Dahl-achtige wijze verhaalt Ilja Gort hoe, in een klein Frans dorpje, vier vrouwen het heft van hun eigen leven in de hand nemen. Een onnavolgbaar geestig geschreven roman die zowel ontroert als de lachspieren prikkelt.

Verschenen in 2012, volledig herschreven in 2016.
Dit is de 3e druk, 2018.
Meer info cliquez ici.

Verkrijgbaar bij je lokale boekwinkel, ook online.
Of bestel een gesigneerd exemplaar in de Slurpshop.
Ook als e-book verkrijgbaar. Zoek op ISBN 9789082522037 bij een internetboekhandel naar keuze.

 

Chateau Fatale

Chateau Fatale

Leonie Fougard is journaliste bij Le Figaro. Als haar vriend op afschuwelijke wijze wordt vermoord, gaat zij op zoek naar de daders. Maar de opdrachtgever, een albinoneger genaamd Edelweiss, is een kopstuk uit de wereld van het grote geld en lijkt onaantastbaar.

Leonie raakt verwikkeld in een internationaal netwerk van wijnfraude. Uit lijfsbehoud ondergaat zij een persoonsverandering die haar tot huiveringwekkende acties drijft.

Samen met een deserteur van het Vreemdelingenlegioen en een wanhopige wijnboer rekent ze af met een bonte stoet aan tegenstanders. Uiteindelijk komt het tot een explosieve confrontatie met Edelweiss zelf en raakt het lot van alle hoofdpersonen op een dramatische manier met elkaar verbonden.

509 pagina’s.
Uitgeverij Lebowski. ISBN 9789048822683

Verkrijgbaar in de boekwinkel en online.
Of bestel een gesigneerd exemplaar in de Slurpshop.