Wijnboeken

Leven als Gort in Frankrijk

Leven als Gort in Frankrijk

Wie droomt er niet van een eigen wijnkasteel met heerlijke, prijswinnende wijnen in Frankrijk te bezitten? Een prachtig 13de eeuws slot, op de top van een heuvel, omzoomd door zijn eigen wijngaarden, uitkijkend over de Dordogne. Lekker genieten van het goede Franse leven.

Voor reclamecomponist Ilja Gort kwam deze jongensdroom uit. Hij schreef een buitengewoon humoristisch boek vol verhalen over zijn belevenissen tussen de wijnboeren op het Zuid-Franse platteland. Op geestige wijze beschrijft hij het reilen en zeilen op een Frans wijnchateau en onthult zorgvuldig bewaarde geheimen over wijn en wijnmaken. Intieme ontboezemingen over de verwezenlijking van een droom. Soms luchthartig, soms emotioneel, maar altijd oprecht. Een heerlijk ‘feel good’ boek en een absolute aanrader!

Deze editie is verschenen in 2011. 1e druk verscheen in 2004.
Verkrijgbaar bij je lokale boekwinkel, ook online.
Bestel een gesigneerd exemplaar in de Slurpshop.
Ook als e-book verkrijgbaar; zoek op ISBN 9789082522068 bij een internetboekhandel naar keuze.

 

De Nieuwe Wijnsurvivalgids

De Nieuwe Wijnsurvivalgids

Hoe word ik een wijntijger?

Dit geestige boek is speciaal bedoeld voor beginnende wijnliefhebbers. Geen stoffige poeha, maar fitte info, geschreven door de man die dat als geen ander weet: wijnboer Ilja Gort.

Motto: ‘Wijn is om te lachen en om van te genieten.’

Op zijn bekende humoristische manier geeft Gort simpele oplossingen voor lastige wijnvragen: Hoe ga ik in een restaurant de wijnkaart te lijf? Wat zeg ik tegen een onwillige ober? Hoe koop ik wijn? Na deze gids weet je alles wat nodig is en heers je als een vorst over de kurkentrekker.

Geheel herziene editie 2015.
Verkrijgbaar bij je lokale boekhandel, ook online. Gesigneerde exemplaren in de Slurpshop.
Met illustraties van Caroline d’Hollosy.

Nu ook als e-book. Kijk bij een boekhandel naar keuze (zoek op ISBN 9789082522082).

Overleven als Gort in Frankrijk

Overleven als Gort in Frankrijk

Na tien jaar Leven als Gort in Frankrijk raakt château-eigenaar, wijnboer en levensgenieter Ilja Gort ten prooi aan twijfel. Op een onverwacht openhartige manier doet hij verslag van zijn bevindingen. Humoristisch, maar ook ontroerend schrijft hij over zijn belevenissen in een land vol vreemde Fransen en onthult kanten van zichzelf die tot dan toe verborgen bleven.

Deze nieuwe en volledig herschreven versie van Overleven als Gort in Frankrijk geeft een onverbloemde kijk in het leven van Nederlands bekendste wijnboer.

Verschenen in 2013, 1e druk verscheen in 2006.
Bevat geen foto’s.

Uitverkocht en niet meer verkrijgbaar.