Château La Tulipe

Château La Tulipe is het dertiende-eeuwse wijnchateau van wijnboer en schrijver Ilja Gort, in Bordeaux. Prachtig gelegen, te midden van zijn wijngaarden, ligt het op een heuvel die de Dordognevallei overziet.

onze wijngaarden

Het Château bezit 35 hectare wijngaarden, onderverdeeld in 30 percelen die elk apart worden gevinifieerd. Ze zijn beplant met Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Zorgvuldige handmatige oogstselectie en de hoogste kwaliteitsnormen worden gewaarborgd door ons internationale team van winemakers.

de wijngaard-équipe

De wijngaarden op Château La Tulipe worden verzorgd door een vaste ploeg onder leiding van Klaas en winemaker Caroline Shipley.

De equipe tijdens de oogst 2017 (vlnr): de wijnboerenminnares Caroline, winemaker Shipley, secateurist Yoann, secateuriste Yvette, maitre de chai Philippe, de wijnboerzelf, wijnboerenzoon Klaas en vriendin Meriam, tractorist Fred.

Histoire du château

Decouvrez l'histoire

Het Château La Tulipe dateert uit de 13e eeuw en heeft een lange geschiedenis, eerst als militair kasteel, later als wijnchâteau.