Lang verwacht en dan nu eindelijk:
Het kookboek van Ilja Gort en Caroline d’Hollosy: Chateaukoken voor iedereen.

“Je hoeft niet in een chateau te wonen om goed, lekker en gezond te eten. Iedereen kan chateaukoken. Het gaat erom dat je de tijd neemt om verse ingrediënten te kopen, daar iets moois van te maken en daar bewust van te genieten.

Chateaukoken is levensgenieten

Levensgenieten is niet alles naar binnen scholven wat onder handbereik komt. Levensgenieten doe je niet door dikke plakken ganzenlever of reuzenpunten appeltaart met slagroom naar binnen te werken. Levensgenieten doe je door lang en gelukkig te leven. En lang en gelukkig leven doe je door lekker en gezond te eten.

Dit lijkt haaks te staan op de onverzadigbare eet- en drinklust waarmee de wijnboer en zijn minnares zijn geslagen, maar toch kan het. “Om te zorgen dat we niet tonnetjerond worden, hanteren we een paar simpele, doch doeltreffende leefregels waarmee we drie keer per dag tafelvullend kunnen schransen zonder ook maar een grammetje aan te komen.

Allez, à l’attaque! Riemen los!”

Chateaukoken voor iedereen: 358 pagina’s vol foto’s van rijk gedekte tafels, watertandend lekkere schotels en heerlijke wijnen, verrijkt met zo’n 85 recepten voor eenvoudig zelf te maken chateaugerechten. Weinig vlees, veel vis en veel verse groenten.
Maar bovenal: genieten van het Franse leven en lekker eten aan rijkvoorziene tafels. Met dit boek woon in je in een wijnchateau.

Teksten: Ilja Gort. Vormgeving, foto’s, illustraties en schilderijen: Caroline d’Hollosy.

© 2017, Slurp Publishers. 352 p.

Verkrijgbaar bij de boekhandel, of bestel online.
Gesigneerde exemplaren ici bij de Slurpshop.

 

Chateau Gravad Lax

WIJN-GEPLETTE RAUWE ZALM

recette ici

Dos de Saumon au Four

ZALMRUG UIT DE OVEN MET CITROEN, LIMOEN EN ANSJOVIS

recette ici!

Betteraves avec chèvre et miel

BIETJES MET GEITENKAAS EN HONING

preparer? recette ici