Bomen planten 10 maart 2017

Wie vliegt, zal bomen planten. Dus groeven père et fils een kuil en plantten, pal voor Château la Tulipe, een duizendjarige eik.

Onze wijngaard met de oudste stokken, de ‘Vieille Vignes’, was na honderd jaar iets te ‘Vieille’ geworden.
Vorig jaar hebben we haar voorzichtig van haar wijnstokken ontdaan en nu mag zij vier jaar lang uitrusten en op krachten komen.
Balen natuurlijk, want zo’n wijngaard levert vier jaar lang niks op, maar anderzijds ook wel weer heel mooi. Niet in de laatste plaats voor de kasteelbijen, die tevreden zoemend af en aan vliegen.
Omdat die wijngaard nu toch tijdelijk met pensioen is, besloten we om voor eventuele toekomstige vliegreizen ook maar vast wat bomen te planten.

Aangevuurd door het succes van de duizendjarige eik, gingen we los. We plantten geen 18, geen 25 maar 58 nieuwe bomen!

En als na zo’n dagje bomenplanten de wijnboerenmobiel de reis naar de stal niet wil aanvaarden, ach, met een paar liefdevolle woordjes (en een mild dreigement met een Engelse G15), gaat haar motortje toch weer snorren.

Gelukkig maar, want de wijnlente is losgebarsten en trekt haar volledige trukendoos open. Zacht, frêle en aanminnig als een jonge maagd lacht ze ons toe, maar eist ondertussen wel al onze aandacht op.

Kijk hoe je een weigerachtige Citroën Méhari aan de praat krijgt.

Meer hotnews

Blijf au courant!

Op de hoogte blijven van het laatste hotnews over Chateau La Tulipe?
Neem een gratis abo op de Slurp! nieuwsbrief.

Gratis abo