Illustere Slurpers 2: Yvon Jaspers (met filmpje) 2 september 2011

Wijndrinken kunnen we allemaal. Maar de wijze waarop, de emotie, de voor- en afkeuren en de beleving ervan verschillen sterk. Teneinde hierover meer aan de weet te komen, besloten we tot een serie interviews. Nu is vrijwel niets saaier dan een vraaggesprek tussen twee wijnkenners, dus togen we op survivaltocht in het hoofd van een aantal vooraanstaande Nederlanders die weinig met wijn uitstaande lijken te hebben; op zoek naar hun visie op de mooiste drank op aarde.

 

Aflevering 2: Yvon Jaspers

‘Ik vind wijn heel erg vies’

Yvon Jaspers geeft een geheel nieuwe betekenis aan het woord kijkcijferkanon: een lieve, bescheiden meisjesvrouw die met haar meer dan vijf miljoen kijkers, televisiereus Matthijs van Nieuwkerk, Studio Sport en andere beeldbuisspierballen moeiteloos in de schaduw zet. De ogenschijnlijk natuurlijke terloopsheid van haar succes is evenwel gegrondvest op vakmanschap, ervaring en een gelauwerde carriere bij o.a. Klokhuis, Teleac, Rozengeur & Wodka Lime, Wonderen bestaan, Wie is de mol, Over mijn lijk, Ranking the Stars, Nederland te Koop en Boer zoekt vrouw. Ze won vier keer de Zilveren Televizier-Ster, voor de beste televisievrouw.

iljaYvon

We hebben afgesproken in een eetcafé langs de rijksweg in Loenen aan de Vecht. Yvon zit al te wachten aan een tafeltje in de hoek.
Er volgt een begroeting, maar dan gebeurt er iets onverwachts: bij de eerste blik in de kobaltblauwe ogen van de presentatrice is de wijnboer op slag van slag. Hij wankelt onder een bombardement van associaties: zonovergoten bloementuinen, grasgroene weilanden, witte wolken jagend door een Hollandse hemel. Duizelend neemt hij tegenover haar plaats en weet met grote moeite een coherente vraag te stamelen.


Hou je van wijn?

Cliquez ici 
voor het hele interview

 

Zie hier de trailer:

 

Cliquez ici voor het hele interview

 

Meer hotnews

Blijf au courant!

Op de hoogte blijven van het laatste hotnews over Chateau La Tulipe?
Neem een gratis abo op de Slurp! nieuwsbrief.

Gratis abo