Invasie (met filmpje) 3 mei 2013

werken
Napoleon zei het al: “Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit!” En inderdaad. Zoals te zien op de rechter foto is het wijnboerenbestaan keihard en kent geen genade. Alsof dat allemaal al niet erg genoeg is, rukt een telefonische alarmkreet ons plotseling ruw uit onze werkzaamheden:
de Duitsers zijn in aantocht!

 

caro
In de euforie over ons nieuwe Barbieleven, is het ons totaal ontschoten dat we vandaag bezocht zullen worden door een delegatie van een groot Duits wijnimportbedrijf. We hebben nog precies zwei Stunden om een Blitzlunch in elkaar te draaien! In allerijl werpt de wijnboerenminnares zich in het zadel van haar stalen ros en dendert onder oorverdovend motorgebrul de heuvel af.

 

schalen
Maar als twee uur later de Mercedesbanden het kasteelgrind laten knerpen, zijn wij klaar voor de strijd. Wollt ihr den totalen Wein?

 

tafel
In aanvang lijkt de kennismaking wat stroefjes te verlopen. Dan doet de wijnboer een poging het ijs te breken. Hij springt op zijn stoel en geeft met een zakkammetje onder zijn neus een verrassend rake imitatie van Duitslands beroemdste staatshoofd.
Op de bekende dictatortoon rept hij met rollende erren over druiven-Rrrassen, zich niet bewust van de dwingende signalen die de kasteelvrouwe hem via lichaamstaal toezendt.
Als hij is uitgeraasd, valt aan tafel een pijnlijke stilte. Château-manager Bence buigt zich met een diepe zucht over zijn bord; voor zijn ogen ziet hij 20.000 flessen Château la Tulipe door het putje verdwijnen.

 

kaas
Maar als de immer opgewekte wijnboerenminnares het Plateau de Fromages tevoorschijn tovert, verbetert de stemming zienderogen. Op de achtergrond reageert Hauptmanweinkaufer Jörg zijn wurgdrift voor de wijnboer af op een fles lauwwarme Slurp. Na de fromage volgt nog een flink stuk Apfeltorte met Erdbehren und Sekt en warempel: ondanks de wonderlijke strapatzen van de wijnboer, zijn de 20.000 flessen terug op de onderhandelingstafel!

 

Bekijk hier een livefeed

Meer hotnews

Blijf au courant!

Op de hoogte blijven van het laatste hotnews over Chateau La Tulipe?
Neem een gratis abo op de Slurp! nieuwsbrief.

Gratis abo