Smullen in Bordeaux: Le Petit Commerce 26 maart 2015

Le Petit Commerce
ptit commerce
Bordeaux heeft 1724 restaurants. Met kop en schouders de leukste daarvan bevindt zich in een onooglijk straatje verborgen achter de Place du Parlement.

 

terras
Je eet er het lekkerste wat de zee te bieden heeft.
De zon lijkt hiervan op de hoogte, want ’s ochtends gaat zij op, precies aan het begin van deze steeg en ’s avonds zet ze het hele straatje langdurig in een oranjegouden gloed. De keuken van onze favoriete hang out gaat derhalve alleen ’s nachts een paar uur dicht.

 

spiegel
Le Petit Commerce bewijst dat een restaurant meer baat heeft bij verse producten en een bekwame kok, dan bij linnen tafelkleedjes en verzilverd bestek. Deze plek heeft precies de juiste graad van rommeligheid, een blind paard zou zijn best moeten doen om er schade aan te richten. Maar het menu wordt elke dag vers op de spiegel geschreven.

 

scheermessen
De couteaux worden voorzien van een stoot verse knoflook en op de plancha gemikt. Wat knoflookboter erop en klaar. Bestel hier ijskoude Pouilly Fumé bij. De oesters komen elke dag vers uit de nabije kustplaatsjes Arcachon en Cap Ferret. De kleine witte garnaaltjes worden met netten uit de Dordogne gevist. Ze zijn zo zacht, dat je ze ongepeld kunt eten.

 

bulots
Voor de liefhebber: Bulots (L) en Oursins (R).

 

caro
De écrevisses grillé met knoflook en peterselie zijn eigenlijk iets te lekker. Met ijzeren discipline weet de wijnboerenminnares zich te bedwingen om een tweede portie te bestellen.

 

ilja
Le Petit Commerce.
Adresse: 22, Rue Parlement Saint-Pierre, 33000 Bordeaux, Téléphone +33 5 56 79 76 58

Meer hotnews

Blijf au courant!

Op de hoogte blijven van het laatste hotnews over Chateau La Tulipe?
Neem een gratis abo op de Slurp! nieuwsbrief.

Gratis abo