Tulipe World Series – Nieuw!! 4 maart 2017

Om beter voorbereid te zijn op de grillen van Moeder Natuur zijn we een jaar of vijf geleden begonnen om -naast onze Bordeaux-wijnen- wijn te produceren in de Languedoc en in Spanje. Omdat het aantal zonuren daar hoger is dan in Bordeaux, maar ook omdat je daar je druiven mag water geven (wat in Bordeaux verboden is).
Zo zijn we er in geslaagd om een constante kwaliteit te produceren waardoor de La Tulipe-wijnen zijn gaan behoren tot de populairste wijnen van Nederland.

Hoewel we het oogstrisico nu kunnen spreiden, lopen we nog altijd risico’s, want als het tegenzit, kan het in heel Zuid-Europa een slecht jaar zijn, terwijl het aan de andere kant van de globe een prachtig wijnjaar is.
Samen met ons winemakersteam kwamen we tot een nieuw wijnconcept, exclusief voor de horeca. We selecteerden de populairste druivenrassen en zochten de landen die daar de beste resultaten mee behalen. Daar hebben we een infrastructuur gebouwd, waarin onze winemakers de wijn in het land zelf vinifiëren. Zij houden het hele proces, van de druif tot de fles, onder controle en zorgen ervoor dat de wijn voldoet aan de Europese smaakstijl en aan onze kwaliteitseisen.

Omdat we nu niet meer afhankelijk zijn van Europa, kunnen we over de hele wereld nagaan waar de wijnoogst dat jaar de mooiste druiven zal gaan opleveren, en daar onze wijn maken. Wij zijn zeker niet de eerste wijnproducent die zijn vleugels uitslaat buiten de grenzen van Frankrijk. Michel Laroche, André Lurton, Henri Bourgeois en vele andere Franse wijnmakers gingen ons voor.

Maar deze stap stelt ons wel in staat om, exclusief voor de horeca, een merkwijn aan te bieden waarbij je er op kunt vertrouwen dat je een volwassen glas wijn in handen hebt met een volle smaak, een een lekkere afdronk, voor een normale prijs.

We starten met 4 wijnen: Cabernet Sauvignon uit Chili, Sauvignon Blanc uit Frankrijk, Chardonnay uit Australië en Grenache Rosé uit Spanje. Inmiddels is toegevoegd: Verdejo uit Spanje.

Cliquez ici en lees meer over de wijnen.

Meer hotnews

Blijf au courant!

Op de hoogte blijven van het laatste hotnews over Chateau La Tulipe?
Neem een gratis abo op de Slurp! nieuwsbrief.

Gratis abo