TV: Gorts Wijnkwartier 15 februari 2018

Nieuw tv programma van de wijnboer: Gorts Wijnkwartier.
Iedereen die van een goed glas wijn houdt, krijgt alle ‘need to know’ en ‘nice to know’ feitjes over wijn.

Vanaf 16 februari t/m 25 mei iedere vrijdag om 19.15 op NPO2.

Terugkijken? Cliquez ici.

Gorts Wijnkwartier
dueur Hoeveel flessen wijn kan ik per dag drinken? Is een kurk beter dan een schroefdop? Hoe komt er hout in de wijn? Is wijn vegetarisch? Hoeveel jaar kan ik rosé bewaren? Hoe bestrijd ik een kater?

Dagelijks wordt de wijnboer overspoeld met de meest vreemde vragen over het geestverrijkende druivennat. In Gorts Wijnkwartier geeft hij daar op zijn eigenwijze wijze antwoord op.
We gaan zo gedetailleerd mogelijk in op de onmogelijkste vragen. We maken uitstapjes naar bevriende wijnboeren, bespreken technische vragen met winemaker Bruno, of we ondervragen keldermeester Philippe tijdens een zonovergoten wijnboerenlunch.

Iedereen die van een goed glas wijn houdt, krijgt alle ‘need to know’ en ‘nice to know’ feitjes over wijn.

lucht
De 15 afleveringen van Gorts Wijnkwartier zijn allemaal opgenomen in en rond ons château in Frankrijk, de wijngaarden, de wijnkelders, de plukkerszaal en meer, met een minimale crew van slechts twee personen: regisseur Wilfred Drechsler en cameraman Nick Hartemink.

 

wilfienick
De ontspannen maar loepzuivere regie van Wilfred en de bloedmooie beelden van camerabeest Nick geven het programma een intieme, gemoedelijke sfeer.

 

caroklaas
Natuurlijk is er een glansrol weggelegd voor de wijnboerenminnares en de wijnboerenzoon.
Beiden verdienen minimaal een Oscar omdat zij erin slagen volkomen naturel zichzelf te spelen, ondanks dat ze voortdurend in de wielen worden gereden door een morsige wijnboer, die op de meest onverwachte momenten hinderlijk door het beeld banjert.

 

vigne
De hoofdrol evenwel wordt gespeeld door onze topacteur: Vieille vigne Jean-Claude, de alleroudste wijnstok van het dorp.

 

ilja
Jean-Claude levert ieder jaar opnieuw de merlot-trossen met de meeste kracht en de diepste smaak. En die druiven, die leveren dat magische goedje, dat erotiserend elixer, die gekmakend lekkere godinnendrank waar het in dit programma allemaal om draait: WIJN!

 

vragen
Een hoogtepunt in Gorts Wijnkwartier is de babbelton, waarin de wijnboer reageert op goede, slimme en hilarische kijkersvragen.

 

eten
Een ander hot topic is ‘Schat, wanneer gaan we eten?’, het ‘moment suprême’ waarin de wijnboerenminnares in de kasteelkeuken het diner bereidt en haar geheime recept prijsgeeft. Waarna de wijnboer daar in zijn ‘schatkamertje’ de lekkerste wijn van het château bij opsnort. Dit laatste onderdeel wordt vooral door de makers zeer gewaardeerd, daar zij daarbij eindelijk zelf onbekommerd los kunnen gaan op de heerlijkheden uit de kasteelkeuken (en de kasteelkelder).

 

data

Trailer:

Meer hotnews

Blijf au courant!

Op de hoogte blijven van het laatste hotnews over Chateau La Tulipe?
Neem een gratis abo op de Slurp! nieuwsbrief.

Gratis abo