Wat vreet zo’n wijnboer nou de hele week uit? 20 mei 2014

bruno
Nou, wijndrinken natuurlijk. Samen met oenologues Bruno en Paul controleren we voortdurend al onze slobbertjes. En niet alleen die van ons, maar ook die van de concullega’s. Continu stellen we onszelf de vraag: ‘Zijn wij goed bezig? Liggen we nog op koers? Kan het goedkoper? Kan het beter?’ Niet zelden zitten we, de koffie & croissant koud achter de knopen, om 10 uur ’s ochtends al aan ons zevende glas wijn. Tja, iemand moet het doen…

 

slak
Onze wijn wordt lekker gevonden. Niet alleen door ons, maar ook door de kasteeldas. Om zich te verzekeren van onbeperkte aanvoer, heeft hij besloten zich direct onder de bron te vestigen. s’ Anderendaags wil de wijnboer zich zetten aan de voltooiing van zijn nieuwe boek. Gelukkig vormt de vitesse van het kasteelinternet een welkom excuus om de pen snel aan Maarten te geven.

 

mehari
De opnames voor een nieuwe serie Wijn aan Gort zijn begonnen. De wijnboerenmobiel moet dus overuren maken en dient liefdevol gesoigneerd. Terwijl de kasteelheer kalmpjes staat toe te kijken hoe bekwame lieden een lommerrijk hokje timmeren voor zijn wagenpark, klinkt er driftig getoeter van de oprijlaan.

 

medailles
Het is postboderesse Marie-France met een speciale bestelling. Jaaaaa! Goud gewonnen! Château la Tulipe 2011. Op de Vinalies, het belangrijkste wijnconcours van Frankrijk want dat is het Concours des Oenologues. Plus nog vier andere knallers!

 

equipe

 

eten
Nog voordat dit nieuws in de monohersen van de kasteelheer is ingeklonken, komt het bericht dat zijn Slurpwijnen ook nog ‘ns in Londen, Brussel en Bordeaux zijn bekroond met goud en zilver. In totaal tien vette medailles.
Dit is teveel voor de eenvoudige landman en hij kan weinig anders doen dan zich overgeven aan de gesel des vlezes. De wijnboerenminnares laat zich niet onbetuigd en stort zich op de productie van een prijswinnende makreel.
Cliquez ici voor het recept.

 

vracht
Niettemin is er door dat medaillegerinkel en de internationale erkenning een nijpend tekort aan onze chateauwijn ontstaan. 843 Nederlandse Appies hangen elke dag aan de phone waar we blijven met onze topslobber.

 

vignes
De twee jaar geleden vers aangeplante vignoble staat er potent bij, maar we moeten nog minimaal TWEE jaar wachten voordat we daar enigszins drinkwaardige slurp van kunnen oogsten. Niettemin wordt er besloten in allerijl een nieuw stuk wijngrond te ontginnen.

 

rotsen
‘Even een paar steentjes eruit schoffelen,’ denkt de wijnboer monter en grijpt zijn hark van de kapstok. Maar helaas, daar vindt de flierefluiter het lid op de neus. Zijn Château is namelijk gelegen op een uitzonderlijke locatie. Alsof de oergoden wisten wat voor type mannetje daar 250 miljoen jaar later zou komen te wonen, hebben zij tijdens het ontstaan der aarde alle rotsblokken van de hele planeet naar die ene plek geschoven. Voor de foto poseert de wijnboer, die daar natuurlijk geen reet aan gedaan heeft en alleen maar heeft staan toekijken hoe stoere mannen in bulldozers zijn wijngaard rotsvrij shovelden, even naast de berg aardrotsen.

Meer hotnews

Blijf au courant!

Op de hoogte blijven van het laatste hotnews over Chateau La Tulipe?
Neem een gratis abo op de Slurp! nieuwsbrief.

Gratis abo