Zomeroogst 2012: filmpje! 28 juni 2012

De Vendanges Vertes
In mei en juni werden we getrakteerd op een buitensporig weertype: uitzonderlijke regenval in combinatie met stralend zomerweer. Door dit licht ontvlambare klimaathuwelijk groeiden de druivenstruiken met superkracht en kronkelden de uitlopers onbedwingbaar alle kanten op. Maar wijnreus Régis, op zijn donderende trekkermonster, heeft gevochten als een leeuw en op het moment dat vorige week 25 Hollandse druivenpluksters m/v arriveerden, had hij de wijngaard onder controle. Van een Birmaans oerbos had hij de vignoble getemd in een keurig geknipte druiventuin. Les Hollandais konden los!
Voici le movie
Door deze exceptionele omstandigheden is dit jaar alles anders. Omdat er minder druiventrossen aan de struiken hangen, passen we geen oogstreductie toe. We knippen dus geen druiven weg, maar halen alleen de entre coeurs, de uitlopers die geen vrucht dragen, eraf en knippen de blaadjes weg die de trossen de zon ontnemen. Dat klinkt eenvoudig, maar geloof me, om dat bij 100.000 druivenstokken te volvoeren is een titanenklus.

Cliquez op onderstaand linkje en wees getuige hoe Les Hollandais lachten, huilden, werkten, wijndronken en van het leven genoten.

 

 

Meer hotnews

Blijf au courant!

Op de hoogte blijven van het laatste hotnews over Chateau La Tulipe?
Neem een gratis abo op de Slurp! nieuwsbrief.

Gratis abo