Droogijs

Droogijs is de vaste vorm van koolstofdioxide. Het heeft een temperatuur van min achtenzeventig graden Celsius. Wij gebruiken het om de gistende druiven snel en intens te koelen zonder dat daar elecriciteit bij nodig is.
Hierdoor wordt vroegtijdige oxydatie voorkomen en ontwikkelt de wijn een rijke, intense smaak.

Vinification Integrale

Naast de vroegtijdige integratie van hout en druiven, worden deze resultaten ook verklaard door het feit door de vinificatie in kleine hoeveelheden. Bovendien is er de permanente onderdompeling van de druiven tijdens de fermentatie.

Dat geeft een zachte extractie, Omdat we barriques regelmatig heen en weer rollen, maakt de rotatie van het vat tijdens de fermentatie een constante vermenging van sap en schilletjes mogelijk.

Vin de Presse

De Vin de Presse, het sap van de uitgeperste vergiste druiven, bewaren we in een apart vat. Van deze sterk geconcentreerde, tanninerijke wijn voegen volgend jaar voorzichtig een toverscheutje toe aan de eindversie van onze wijn, om haar meer kracht en bewaarpotentieel te geven.)

De lege barriques worden vervolgens van top tot teen schoongemaakt om straks de nieuwe wijn te kunnen ontvangen. Maar dan volgt een stadium, dat iedereen op het Château met een mengeling van bewondering, vrees en respect tegemoet ziet.