Slurp uit Spanje, Tulipe uit de Languedoc

De kwaliteit van wijn is afhankelijk van het oogstjaar.

Gegrondvest in de Bordeauxstreek als makers van milieuvriendelijk geproduceerde wijnen, zagen wij ons regelmatig geconfronteerd met de grillen van Moeder Natuur.

Daarom zijn we een jaar of vijf geleden, gaan pionieren in de Languedoc en in Spanje.
Niet alleen omdat het aantal zonuren daar aanzienlijk hoger is dan in Bordeaux, maar ook omdat je daar, als dat nodig is, je druiven mag watergeven (iets wat in Bordeaux streng verboden is).

Inmiddels werken we in de Languedoc en in Spanje samen met een aantal enthousiaste wijnboeren die net als wij biologisch of para-biologisch hun druiven telen. Gezamenlijk verzorgen we zo’n 2000 hectare wijngrond verspreid over deze wijngebieden.
Door die ruime keuze kunnen we ons permitteren om elk nieuw wijnjaar de beste druiven te selecteren. Onze wijnmakers Bruno Lacoste, Caroline Shipley, mijn zoon Klaas en ikzelf vinifiëren daar ter plekke onze Slurpwijnen (en in sommige jaren ook een van onze Tulipe wijnen) met het fruitige smaakprofiel zoals we dat we graag willen hebben.
Zo kunnen wij ook in mindere oogstjaren, toch duurzame wijnen van een stabiele kwaliteit garanderen.