Vegetarische wijn

Onze wijn kun je als veganist veilig drinken

Wijn moet vóór de botteling worden geklaard (ontdaan van zwevende deeltjes).

Doe je dat niet, dan ziet de wijn eruit als een troebel witbiertje. Dat klaren gebeurt met middelen als eipoeder of producten op basis van dierlijke vetten zoals gelatine gemaakt van varkensbotten. Hierdoor zijn de meeste wijnen niet geschikt voor veganisten.

 

Omdat wij natuurmensen zijn, willen we geen dierlijke producten gebruiken. Daarom klaren we onze wijn met Bentoniet, een poeder op basis van klei en dus puur natuur.
Belangrijk om te weten is dat Bentoniet aanzienlijk kostbaarder is dan dierlijke producten. Vandaar dat slechts weinig wijnproducenten kiezen voor deze oplossing. Onze wijn, daarentegen, kun je als veganist veilig drinken.