De wijnen van Château La Tulipe

Op Château La Tulipe worden verschillende wijnen gemaakt. Onze liefdeswijn, de Bordeaux superieur, komt van de wijngaarden rondom het wijnkasteel.
De Tulipe-wijnen komen deels van gepachte wijngaarden in de directe omgeving van het Chateau, en uit de Languedoc. De Slurp-wijnen worden geproduceerd in de Languedoc en in Spanje, omdat wijngaarden daar geïrrigeerd mogen worden.

Cliquez ici en lees meer over Slurp uit Spanje en La Tulipe uit de Languedoc.

Cliquez ici voor de winkellijst Château La Tulipe Bordeaux Superieur.

Château la Tulipe

Op Château La Tulipe zelf maken wij al ruim 20 jaar onze Château La Tulipe Bordeaux Supérieur. Een blend van Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Winnaar van vele medailles op concoursen in binnen- en buitenland.

Cliquez ici voor de winkellijst Château La Tulipe Bordeaux Superieur.

La Tulipe

Als sinds 1995 produceert Château La Tulipe een van de populairste wijnen van Nederland: La Tulipe. Verkrijgbaar bij Albert Heijn.
Inmiddels maken we 2 rode Tulipes (Merlot en Merlot Prestige), 3 witte wijnen (Sauvignon Blanc, Chardonnay en de Tulipe Blanc Prestige), en een heerlijke Rosé.
De La Tulipewijnen zijn afkomstig uit Bordeaux en uit de Languedoc. Cliquez ici voor meer info.

Slurp

BOERENWIJN MET HELE STUKKEN BOER!

Omdat we in Bordeaux niet het juiste klimaat hebben om een lekkere Slurpwijn te produceren, pachten we grond in de Languedoc en zijn we gestart met produceren van Cabernet- en Syrah-druiven.

Sinds 2015 produceren we ook rode wijn in Spanje, in La Manchuela, het hoogste gelegen gebied van La Mancha. Doordat de wijngaarden hooggelegen zijn, zijn de dagen zonnig maar de nachten lekker koel. Dat zorgt voor een sappige, rijke smaak met veel complexiteit.

In de toekomst willen we ons in de Zuid-Frankrijk concentreren op de Sauvignon blanc- en de Chardonnay-druiven en in La Mancha op de Syrah, Tempranillo en Cabernet Sauvignon.
Cliquez ici en lees meer over Slurp uit Spanje.

Horecawijnen

La Tulipe en Slurp zijn ook verkrijgbaar in de horeca: La Tulipe Premium en Slurp Bistro Blend. En Slurp in kleine flesjes: Slurpie!

Nieuw: Tulipe World Series – de beste oogsten uit de beste regio’s. Exclusief voor de horeca.