De wijnen van Chateau La Tulipe

Op Château La Tulipe worden verschillende wijnen gemaakt. De Tulipe-wijnen komen grotendeels van gepachte wijngaarden in de directe omgeving van het Chateau. De Slurp-wijnen worden geproduceerd in de Languedoc en in Spanje, omdat wijngaarden daar geïrrigeerd mogen worden.

Chateau la Tulipe bordeaux supérieur

Op Château La Tulipe zelf maken wij al 20 jaar onze Château La Tulipe Bordeaux Supérieur. Een blend van Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec en Cabernet Franc. Winnaar van vele medailles op concoursen in binnen- en buitenland.

La Tulipe

Als sinds 1995 produceert Château La Tulipe een van de populairste wijnen van Nederland: La Tulipe. Verkrijgbaar bij Albert Heijn. Inmiddels maken we 2 rode Tulipes (Merlot en Merlot Prestige), 3 witte wijnen (Sauvignon Blanc, Chardonnay en de Tulipe Blanc Prestige), en een heerlijke Bordeaux Rosé.

Slurp

BOERENWIJN MET HELE STUKKEN BOER!

Omdat we in Bordeaux niet het juiste klimaat hebben om een lekkere Slurpwijn te produceren, pachten we grond in de Languedoc en zijn we gestart met produceren van Cabernet- en Syrah-druiven.

Sinds 2015 produceren we ook rode wijn in Spanje, in La Manchuela, het hoogste gelegen gebied van La Mancha. Doordat de wijngaarden hooggelegen zijn, zijn de dagen zonnig maar de nachten lekker koel. Dat zorgt voor een sappige, rijke smaak met veel complexiteit.

In de toekomst willen we ons in de Zuid-Frankrijk concentreren op de Sauvignon blanc- en de Chardonnay-druiven en in La Mancha op de Syrah, Tempranillo en Cabernet Sauvignon.

Horecawijnen

La Tulipe en Slurp zijn ook verkrijgbaar in de horeca: La Tulipe Premium en Slurp Bistro Blend. En Slurp in kleine flesjes: Slurpie!

Nieuw: Tulipe World Series – de beste oogsten uit de beste regio’s. Exclusief voor de horeca.